About Me

My photo
Melaka, Melaka, Malaysia

Friday, December 4, 2015

Trade in Bio Aura lama, Rebat RM 900!!



 Memperkenalkan Bio Evolve, penapis Air berteknologi Nano Termaju.

Berwajah baharu, teknologi dipertingkatkan, kini hanya 4 penapis kurangkan kos penyelenggaraan. 




Kelebihan Bio Evolve
- Kuasa penulenan hebat dan menghasilkan air
"hidup" yang bertenaga.
- Penyingkiran klorin, bahan kimia, benda asing,
logam berat dan mengekalkan mineral berkhasiat.
- Air bersifat alkali untuk kesihatan optimum.
- Memecahkan dan mengekalkan saiz kelompok air
yang kecil untuk penghidratan berpanjangan.
- Kos penyelenggaraan yang rendah.
- Tak perlu kuasa elektrik.
- Menerima pelbagai penganugerahan dan pensijilan
antarabangsa.

Ada rebat RM900 untuk masa terhad ini.

Harga asal RM2588, 

Selepas diskaun RM1688.

Pinjaman AEON Kredit juga disediakan bagi yang
layak. Hanya RM155 sebulan!!

PM saya sekarang utk maklumat lanjut.
019-7596778
Zahrah
Lorong Pandan




Saturday, November 14, 2015

Smart Tycoon Group (STG) - Part 1

Detik Perkenalan saya dengan STG

Bermula dengan Garam Buluh (GB)

Sibuk diperkatakan kebaikan dan khasiat GB ini. Hampir lebih setahun lepas saya cuba Mineral Kopi dari Hai O. Rasanya? Hmm.. Sebagai penggemar Kopi bagi saya rasanya Not Bad. Kurang manis. Tapi Masin.. hehe

Bila minum rasa badan berdebar. Macam rentak jantung lari dari trek. Hm, masalah ni. Saya stop.

Awal tahun ini, kakak sendiri cuba dan berhasil utk boost energy, teman stay up katanya.

Dari situ la bermula kisah, perkenalan saya dengan STG. Bonus kakak dari dua angka menjadi tiga. Dan seterusnya setiap bulan. Kerja berjemaah. Dalam internet saja. Best tak best?

Ok nanti sembang lagi. Tunggu episod lain k!

Selamat Malam..


#projekstg
#diamondworldteam
#onlinebiz
#parttimebiz
#9per10rejeki
#zahrahonlinebiz

Thursday, May 14, 2015

Jatuh Cinta dengan Juwita Sexy Foundation

Salam Semua!!

Akak dah boleh masuk blog ini dan tiup sawang2 ye..

Nak kabar kan nye.. Akak ini bukan jenis bermekap tebal, kulit muka pun kasi cuci dengan pelembap je kalau keluar rumah. Tambah sikit bedak kompak.

Satu hari adik akak poskan satu barang kat akak.




Akak pun mencuba.                    

Satu je yang akak ingat masa cuba kali pertama tu..

RINGAN!!

Terus kak jadi Agen, sebab barang bagus.. 



KELEBIHAN JUWITA FOUNDATION

  • Cuma 1 tone colour dan sesuai untuk semua jenis kulit
  • Menyerap dengan pantas dan ikut warna kulit
  • Tidak berminyak dan tahan selama 8 jam
  • Melindungi kulit dari sinaran UV
  • Meredakan dan baik untuk penyakit kulit (eczema)
  • Merangsang pertumbuhan sel kulit baru
  • Anti penuaan
  • Bertindak sebagai cream siang
  • Water base dan boleh dibawa untuk solat
  • Merawat pelbagai masalah kulit muka
  • Melembapkan kulit dan kulit tidak bercabok ketika berpeluh
  • Menjadikan kulit berseri dalam tempoh 5-10 minit selepas sapuan
  • Mengecilkan liang roma
  • Menutup cela dan parut jerawat dengan serta merta

KANDUNGAN JUWITA FOUNDATION

  • Seaweed (Collagen)
  • Spf 50
  • Vitamin C
  • Ekstrak Biji Anggur
  • Ekstrak Limau
  • Water Based
 Sudah lebih 4 bulan akak jual Juwita ni. Semua berpuas hati. Ini antara testimosi customer akak. Guna selama 2 bulan secara consisten.


Biarla gambar berbicara.

Adik kakak, abang makcik berminat dengan Juwita?

Jom WA akak 019-759 6778. 

Harga RM 49 saja. Kualiti terbaik!!

Nanti kita sambung lagi entry pasal ini ya... 

Salam sayang dari , 

Richy Zahrah
Juwita Melaka

#juwitafoundation
#foundationmesrasolat
#juwitamelaka
#sayajualjuwita
#0197659778


Tuesday, August 19, 2014

Setahun Sudah

Assalam... 

Kembali bersiaran di bulan Ogos. Kalau dihitung kiranya blog ni dah setahun la kan.. 

Ai la... setahun di rumah baru, tapi baru ada 2 3 ketul entri je.. Sangat tak produktif kan.. wahaha... 


Bulan ni, masih lagi di mood hari raya. Tapi dah takde orang nak mendatang raya macam awal2 haritu. Cuma aku menanti jemputan openhouse atau kenduri kawin je. Entah, rasa mcm best pulak nak pegi makan2 kenduri ni.. kenapa agaknya pun tak tahu.

Bila buka blog mcm banyak je aku nak cite, pasal kelahiran anak ke-3 aku, pasal raya, pasal new obsession. Macam2 la. In sya Allah kalau ada kelapangan akan aku cuba masukkan sikit2 kat blog ni. Untuk rujukan akan datang, dan juga untuk dikongsi pada semua.

Untuk iklan, skrg aku dah buka akaun instagram juga. Sila la follow ye "m.zahrah" utk rahzbakers pun ada cuma belum aktif. kalau dah ON balik nanti pasti akan bersiaran juga.

Salam sayang, 

Aidilfitri 2014, Sg Besar, Selangor

Thursday, February 20, 2014

Ceritera tentang kehamilan : bulan ke-6 (25 minggu)

Salam Jumaat!!

Sejak awal mengandung haritu dah lama tak update blog. Bila buka blog, nampak ticker, wah!! dah 25 minggu rupanya si kecil dalam perut ummi ni. Patutlah sangat aktif menendang sebab dah besau!!

Lain rasanya preggy anak yg 1st dengan yg ke-3 ni. Sebab dulu excited, every week kira.. tunggu.. dah berapa bulan ye.. Persiapan bersalin pun sama. Tapi sekarang dah masuk 6bulan, sebenarnya memang dah nak kena riki-riki persediaan yang sesuai eg. nak bersalin di mana, set bersalin apa nak guna, baju & brgn baby dan lain2.

Masa awal kehamilan dulu, dah plan nak bersalin di Putrajaya (dekat rumah MIL). Sebab kedua-dua anak sblm ni sang suami tak sempat masuk ke labor room untuk membantu menyaksikan saya melahirkan zuriatnya.. Sebab kedua-dua pengalaman bersalin lebih kurang sama, iaitu masuk ke labor room bila OS dah 9 - 10cm. Takde istilah nak tunggu-tunggu di labor room. Bila teringat masa tu dah nak meneran dah tapi cik misi baru nak susun-susun gunting. Rasa macam nak marah je!!

Ok, baiklah. Plan awal nak bersalin di sana agar anak-anak boleh duduk dengan MIL bila suami kuminta masuk ke labor room nanti. Apapun kita tunggu masanya, ada rezeki adalah..

Sekarang nak riki-riki set bersalin apa nak guna. Dalam kepala dah ada cuma masih lagi nak cari maklumat lengkap!

Salam ceria..

Tuesday, October 15, 2013

Rezeki Rumah Baharu

Assalam semua,

Ketika entry ini ditaip, adalah pada 10 Zulhijjah bersamaan Hari Raya Kurban.

Bila dah excited nak tambah ahli keluarga maka saya pun excited nak up ticker kat sini..
Meh layan kan..


Lilypie Maternity tickers

ok tak yg ini? atau yang ini?


Lilypie Pregnancy tickers

dan pilihan terakhir yg ini..


Lilypie Pregnancy tickers


Alhamdulillah. syukur dengan rezeki dariMu Illahi!!

Salam Aidiladha :)

Sunday, August 25, 2013

AL-kisah tentang My-Biz

Bismillah...

Salam sayang dan salam Isnin dari RichyZahrah :)

Hari Isnin mesti ceria-ceria tau.. Sebab ianya minggu yang baru untuk mencari rezeki (bagi yang makan gaji) dan hari-hari yang owesome bagi businesswoman macam saya..! Amin2..

Saya nak cerita sikit tentang apa yang saya sudah buat untuk kedua-dua bisnes yang saya handle.. Biz yang masih bertatih. Sungguh!! Dan kami (saya dan biz partner) perlu banyak belajar dari orang-orang yang berjaya..

1) Production Floor untuk Rahz Bakers Ent. bertukar ke lokasi yang lebih privasi. Saya masih belum set up dan production pun belum run sebab saya masih renovate susunatur dapur. Saya ni memang agak slow sikit membuat kerja-kerja rumah (maaf suamiku!)

2) Display unit diperuntukkan untuk Afeefa Exclusive Collection bagi memudahkan penyimpanan dan pameran sekaligus adalah promosi bagi sesiapa yang ke kediaman kami. 


Saya sengaja kosongkan beberapa hanger untuk tunggu stok & design baharu 
yang ditempah khas dari Kuwait. 

Lokasi untuk workstation Afeefa terletak di ruang utama rumah kami, yang dulunya production station semasa Rahz Bakers menerima tugasan pertama yang penting dari syarikat besar iaitu Zenith Media dan Maybank Malaysia.

3) Kami berdua sedang bekerja keras untuk kedua-dua biz yang kami baru saja set up sebelum Ramadan tempoh hari. (Satu hari nanti saya akan buat entry tentang bagaimana kami berani untuk mulakan biz ini. Mindset saya yang totally berubah 180 darjah.)

Kerja keras yang saya maksudkan ialah menimba ilmu, meluaskan network, meningkatkan promosi, belajar dari pengalaman sendiri dan juga mereka yang telah lama dalam bidang masing-masing. Dan juga meningkatkan fund sebagai modal untuk meningkatkan empayar RBE (Rahz Bakers Ent.) dan AEC (Afeefa Exclusive Collection).

Ini saja setakat kali ini, mungkin saya boleh sambung di entry akan datang berkenaan kedua-dua biz kami suami-isteri. Semoga Allah melimpahkan rahmat kepada pembaca sekalian.. You are OWESOME!!

Afeefa.my
Rahzbakers.my

Salam sayang penuh keindahan,

Richy-Zahrah